Avant Garden!

He hallo,

Eindelijk weer een blogbericht. Het bloggen wou dagenlang niet lukken en het leven ging even niet zoals ik zou willen dat het ging. Maar ik heb deze week wel blogberichten voorbereid en projecten gedaan die ik graag wil delen. Ik had dit maandag online willen hebben maar mijn hoofd wou het niet doen. Ik heb mijn hele leven lang al periodes dat alles net even wat negatiever is en niks wil lukken en als iets lukt ik het toch als negatief ervaar. Langzaam komt dit wel weer goed maar daardoor wou het bloggen even niet lukken.

Deze week wou ik als thema de Avant Garden stempelset doen, dit is een gratis stempelset die je kan kiezen bij een bestelling van €60,00. Maart is de laatste maand dat dit kan. Ik heb nog niet alle leuke gratis spullen laten zien en hoop dat begin maart nog te kunnen doen. In dit blogbericht de Avant Garden stempelset.

De Avant Garden stempelset bestaat uit 10 photopolymer stamps. Waarvan één bloem een 2-stap stempel is. Waarbij je eerst de bloem stempeld en daarna het hart van de bloem. De stempelsset is er ook in het Frans en Duits maar daar hebben we niks aan :).

Om te laten zien wat je zoal kan doen met deze stempelset heb ik in dit blogbericht een project beschreven. Ik dacht ik doe een tutorial van één van de bekendste Amerikaans Stampin’ Up demonstratrice Brandy Cox.

 

 

Ik heb mij niet helemaal aan haar afmetingen gehouden, op haar website: Brandy’s Cards haar beschrijving. Ik heb dit filmpje ook heel erg vaak moeten pauzeren want ze gaat zo snel. Dit snelle is leuk als je kijkt, als je meedoet moet je zoals ik zeg vaak pauzeren. Ook heb ik bijvoorbeeld de achtergrond helemaal vol gestempeld met die stippen. Daarna hoorde ik haar zeggen dat je het binnenste niet hoeft wat daar komt papier overheen. Oepsie 😉

Papier voorbereiding:
1. snij 29,5 x 10,5 cm van Crumb Cake Cardstock rillen op 14,8 cm
2. snij 2x 14,3 x 10 cm van Watermelon Wonder Cardstock
3. snij 2x 13,8 x 6,5 cm van Whisper White Cardstock
4. snij 10,5 x 6,5 cm van Crumb Cake Cardstock
5. snij ±1,5 x ±8 cm van Whisper White Cardstock
6. Whisper White restjes om op te stempelen

Zoals je ziet aan mijn voorbereidingen heb ik andere kleuren gebruikt. Ik vind de kleurencombinatie roze met zwart vreselijk, altijd al gevonden. Ook heb ik een andere tekst gekozen van een nieuwe stempelset van mijn moeder namelijk de Recht Uit Het Hart. Ik vind de bloemen van deze stempelset niet mooi maar de teksten wel.

Vooral de tekst: een knuffel met een vouw in het midden, voor kaartjes. Gewoon omdat deze nieuw is voor mij wil ik die nu veel gebruiken. Dat heb ik altijd. Ook met nieuwe kleren, de eerste weken wil ik alleen maar die aan. Dit heb ik met hobby spullen vaak ook, behalve met papier, om daarin te beginnen met knippen moet ik mezelf altijd even overhalen. Hieronder foto’s van mijn proces, tijdens het stempelen van de bloemen was ik helemaal vergeten foto’s te maken, daar ga je dus geen foto’s van vinden. Wel vind je envelop die ik erbij heb gedaan.

Ik ben blij met het eindresultaat van de kaart en de kaart ligt al klaar om verstuurd te worden. Ik had niet gedacht dat ik de stempelset zo leuk zou vinden als ik doe. De font van de teksten vind ik minder mooi maar die bloemen en blaadjes vind ik toch wel heel leuk. Ik twijfelde eerst nog erg over deze stempelset, maar ben blij dat ik die heb gekozen uit de Sale-A-Bration. Let op! alleen in Maart nog gratis dingetjes.

Wat ik heb gebruikt:

  • Avant Garden stempelset (clearblocks A,B)
  • Recht Uit Het Hart stempelset (clearblock G)
  • Crumb Cake Cardstock
  • Watermelon Wonder Cardstock
  • Whisper White Cardstock
  • Classic Stampin’ Pad Crumb Cake, Watermelon Wonder, Cucumber Crush.
  • Archival Stampin’ Pad Basic Black
  • Stampin’ Trimmer
  • Schaar (Paper Snips)
  • Lijm (Multipurpose Liquid Glue, Snail Adhesive)

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op Pinterest, Instagram en Facebook.

Geef een reactie