Bedankt kaarten

He Hallo!

Dank je wel zeggen wordt veels te weinig gedaan en bedankt kaartjes al helemaal. Er is genoeg waar ik mensen dankbaar voor ben en daarom vond ik het nodig om bedankt kaarten te maken. Hieronder hoe ik ze heb gemaakt en waarmee.

1. Eerst had ik het watercolor papier in stukken van 10 x 10 cm gesneden. Daarna had ik 6 stuks.

2. Op die kaarten maak ik de achtergrond hier heb ik kleurcombinaties gemaakt met de watercolor pencils. Dit heb ik op het papier getekend/gekrast. Bovenin een kleur en onderin een kleur, en ik heb het in het midden iets laten overlappen. (Bij één kaartje heb ik drie kleuren gebruikt dus bovenin één, in het midden en onderin)

3. Hierna ging ik er met de Aquapainter overheen. Hierdoor kreeg het een watercolor effect en liepen de kleuren ook in elkaar over (naja bijna dan). Dit was erg leuk om te doen.

4. Omdat ik die kaarten even wou laten drogen heb ik 6 libelle’s uitgestanst. Dit heb ik gedaan met de Detailed Dragonfly Thinlits Dies.

5. Nu waren de kaarten wel droog dus wou ik er tekst op stempelen. De stempel set Dragonfly Dreams die ik heb gebruikt heeft leuke teksten maar ik wou het iets simpeler. Ik besloot de tekst ‘Thanks for the smile and everything else’ te kiezen maar dan alleen de woorden ‘Thanks for everything’ te gebruiken. Dit deed ik door met de een Stampin’ Marker te doen. Ik kleurde de woorden in die ik nodig had en stempelde die op de kaart. Dit is een handige manier als je niet de hele teksten wil gebruiken van een stempelset.

6. Ik heb daarna de libellen opgeplakt, maar alleen met het lijfje. Dit deed ik met een Mini Glue Dot. Zo zijn de vleugels nog las en komen die iets omhoog.

7. Het idee was dat de kaarten nu klaar waren maar ik miste nog iets. Ik vond de kaarten een beetje simpel op een of andere manier. Daarom heb ik het kaartje op een zwart (Basic Black) kaartje van 10,5 x 10,5 cm geplakt. Daardoor leek die meer af.

Ik vond deze kaarten erg leuk om te maken vooral de achtergrond met de watercolor potloden. Het was ook een heel simpel en snel project. Ik ga zeker nog eens zo’n achtergrond maken met de potloden.

Wat heb ik gebruikt?
• Detailed Dragonfly Thinlits Dies
• Dragonfly Dreams stamps
• Watercolor Pencils
• Watercolor Papier
• Basic Black A4 Cardstock
• Mini Glue Dots
• Snail adhesive
• Stampin’ Trimmer
• Big Shot Die-Cutting Machine

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op PinterestInstagram en Facebook

Geef een reactie