Creatief?

He hallo,

Nu ik opzoek ben naar mensen voor een gezellig workshop groepje krijg ik erg veel te horen dat mensen zich niet creatief genoeg vinden. Dit vind ik grote onzin, het is gewoon een excuus om niet iets nieuws te hoeven proberen. Creativiteit is net als zingen, de één is er goed in en de ander klinkt nergens naar. Maar iedereen kan het. Ook al klinkt mijn zang slecht, onder de douche en tijdens het koken doe ik het toch gewoon, omdat ik het leuk vind. Het gaat er dus niet om of je creatief bent of niet, het gaat erom of je het leuk vind.

Kaartjes maken en andere DIY projecten kun je zo moeilijk en makkelijk maken als je zelf wil. Het allerleukste bij kaartjes en DIY projecten is dat je gewoon bij elkaar mag afkijken. CASEing noemt Stampin’ Up! het. Ze raden het zelfs aan.

Als grafisch vormgever had ik hier eerst moeite mee, ik ben gewend dat je niet elkaars ideeën mag inpikken. Maar bij kaartjes maken en andere DIY projecten raad ik het ook aan. Mijn ideeën heb ik zeker niet allemaal zelf bedacht. Voor ideeën kijk ik veel op Pinterest, maar ook in de catalogussen staan altijd erg leuke voorbeelden. Soms gebruik ik een andere kleur of papier. Of gebruik ik een andere stempelset waardoor het toch wel weer anders word. Je hoeft dus niet creatief te zijn, als je het maar leuk vind.

 

In dit blogbericht zie je 2 kaarten die ik heb “gekopieerd” uit de Sale-A-Bration folder. Voor één hiervan heb ik een beschrijving gemaakt zoals je bij kookrecepten veel ziet.

Wat vond je van de beschrijvingen?

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op Pinterest, Instagram en Facebook.

1 reactie

  1. Hidde zegt: Beantwoorden

    ik ben niet creatief maar ik ben wel heel creatief

Geef een reactie