Een gefaalde kaart!

He Hallo!

In mijn vorige blogbericht liet ik zien hoe ik een kaart in 5 stappen heb gemaakt. Dit was eigenlijk mijn tweede poging. Mijn oorspronkelijke kaart vond ik mislukt en zeker niet mooi een echte faal. Maar ik keek er een tijdje naar (beetje erg teleurgesteld) en dacht misschien kan ik dit nog wel fixen. Hierbij heb ik geleerd dat een mislukt project altijd wel iets heeft wat je nog een keer kan gebruiken. Een deel ervan op iets anders of je plakt er iets bij op.

Bij deze kaart dacht ik misschien als ik het op een andere basis plak, nog wat ballonnen en een strikje erbij op en hopen op een beter resultaat. Hieronder hoe ik de kaart heb gemaakt en hoe verandert in geen 5 stappen.

Stap 1 Snijden

  • Snij een Whisper White A4 Cardstock in een stuk van 10,5 x 14,8 cm
  • Snij een stuk Pacific Point in een balk van 4 x 10,5 cm
  • Snij een stuk Crushed Curry in een balk van 3 x 10,5 cm

Stap 2 Achtergrond
Bestempel de achtergrond met de balloon adventures stempel set. Ik heb hiervoor de effen balloon gekozen. Dit heb ik gestempeld met de Emerald Envy, Pacific Point en Crushed Curry Classic Stampin’ Pad. Hiermee had ik hulp van de Stamp-a-ma-jig (blz. 183 jaarcatalogus)

Stap 3 Gele balk
Bestempel de gele balk met Crushed Curry Classic Stampin’ Pad op de Crushed Curry balk, dit voor iets een effect maar niet te. Hiervoor heb ik de sliertjes/confetti stempel gekozen.

Stap 4 Tekst
Daarna kun je tekst op de gele balk stempelen.

Stap 5 Plakken
Plak nu alles op. De Pacific Point balk op de achtergrond en daarna de Crushed Curry balk op de Pacific Point balk. En hij is klaar, of toch niet?

Stap 6 Basis
Om de kaart beter te maken vond ik dat het een basis nodig heeft. Dus heb ik iets van de zijkanten afgesneden met de Stampin’ Trimmer en daarna op een Crushed Curry basis geplakt (Crushed Curry 10,5 x 29,8 gerild/gevouwen op 14,8)

Stap 7 Ballonnen + Strik
Ik had nog ballonnen over van de verjaardagskalender die ik had gemaakt. Hiervan heb ik er drie opgeplakt met daarbij een strikje. 1 ballon is gestempeld, de andere twee uitgestanst met de Balloon Pop-Up Thinlits Dies. Dit uit Whisper White Cardstock en Pacific Point Cardstock. Het strikje is met dezelfde set Dies uit Emerald Envy Cardstock.

De kaart vind ik nog niet helemaal super, ik denk dat het ligt aan de tekst, dat ik die op Crushed Curry heb gestempeld. Als het op wit papier gestempeld was vond ik het vast mooier.

Wat heb je nodig:
Whisper White A4 Cardstock
Balloon Adventures stamps
Balloon Bouquet Punch
Classic Stampin’ Pad Pacific Point, Emerald Envy en Crushed Curry
Schaar (papersnips)
Stampin’ Trimmer
Lijm (Snail adhesive, Stampin’ Dimensionals)

Crumb Cake A4 Cardstock
Balloon Pop-Up Thinlits Dies
Big Shot Die-Cutting Machine

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op Pinterest en Instagram

Geef een reactie