Kaart in 5 stappen #2

He Hallo!

Ook deze week heb ik weer een kaart die je kunt maken in 5 stappen. Het is geen snelle maar wel een makkelijke kaart. Ik ben gek op de watercolor look maar doe het zelf eigenlijk nooit. Nu heeft Stampin’ Up! sinds kort watercolor potloden en die moet ik natuurlijk uitproberen. Deze potloden vond ik heel erg geschikt voor het papier Inside The Lines uit de S-A-B folder die je gratis uit kunt zoeken. Bij dit papier vind ik de Dragonfly Dreams stempelset heel goed passen. Daarom deze drie gecombineerd.

Stap 1 Snijden

 • Snij de basis van Whisper White A4 cardstock in 10,5 x 29,8 cm met een ril(vouw lijn) op 14,8
 • Snij een gekleurd stuk van 14,8 x 7,5 ik heb dit met de Old olive Cardstock gedaan
 • Snij een stuk van 7 x 14,3 uit het Inside The Lines Design papier

Stap 2 Kleuren
Kleur de tekening van het Inside The Lines papier in. Ik heb dit met de nieuwe watercolor pencils van Stampin’ Up! gedaan. Eerst met die potloden alles, en daarna met een Aqua painter erover heen gegaan. Dit kan ook met een blender pen. Aan het resultaat van mij kun je wel zien dat ik nog een beetje moet oefenen met deze techniek.

Stap 3 De Bij
Stempel de bij en knip hem of haar uit. De bij is een wat ze noemen two-step (twee stappen) stempel. Eerst stempel je de kleur geel en daarna het lijfje met de details in het zwart. Deze heb ik met een schaar uitgeknipt.

Stap 4 Tekst
Daarna had ik de tekst gestempeld. Hiervoor gebruikte ik de zin “you sure know how to make someone happy”. Tip: Denk eraan dat de inkt nog moet drogen en dat je niet zoals mij ongeduldig bent en er overheen veegt.

Stap 5 Plakken
Plak alles vast. Eerst het groene op de basis daarna het gekleurde vel en daarna de bij. De bij heb ik met een Stampin’ Dimensional gedaan zodat die iets omhoog komt.

Tadaa klaar.

Wat heb ik gebruikt?

 • Whisper White Cardstock A4
 • Old Olive Cardstock A4
 • Inside The Line Designer Series Paper
 • Watercolor Pencils
 • Aqua Painter (Blender Pen kan ook)
 • Dragonfly Dreams Stamps
 • Classic Stampin’ Pad Daffodil Delight
 • Archival Stampin’ Pad Basic Black
 • Schaar (Papersnips)
 • Stampin’ Trimmer
 • Lijm (Multipurpose Liquid Glue)
 • Stampin’ Demensionals

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op PinterestInstagram en Facebook

Geef een reactie