Kado Beker Houder!

He Hallo,

Hieronder een tutorial over hoe ik deze Kado Beker Houder heb gemaakt. Deze heb ik gemaakt als Swap voor een team dag.

Benodigdheden:

  • 2x 30,5 x 30,5 cm Cardstock (Kraft Cardstock)
  • Stitched Shapes Framelits dies of de Layering Circles Framelits
  • Gift Box Punch Board
  • Big Shot Die-Cutting Machine
  • Stampin’ Trimmer
  • Schaar (Paper Snips)
  • Lijm (Multipurpose liquid Glue)

1 Eerst maken we de onderkant. Hiervoor snijden we het 30,5 x 30,5 Cardstock naar 27 x 28,6 cm. Dit heb ik met de Stampin’ Trimmer gedaan.

2 Daarna gaan we ril lijnen maken (vouwlijnen) hieronder een tekening waar dit moeten, dit heb ik ook met de Stampin’ Trimmer gedaan. De formaten zal ik niet aanpassen omdat anders de bovenkant straks niet past. Als het template niet goed te zien is probeer openen in nieuw tabblat eens (Rechtermuisknop -> afbeelding openen in nieuw tabblad)

3 Daarna gaan we tekenen waar de cirkels komen, hierbij doe je eerst de rechterkant want die kan precies op de helft van de rechterkant. Bij de linkerkant moeten we er op letten dat daar het doosje op moet passen. Als we die net zoals de rechterkant doen staat het doosje niet helemaal links. Hiervoor moeten we dus weten hoe breed het doosje wordt. Dit doosje heb ik met de Gift Box Punch Board gemaakt. Hiervoor heb ik een LxL doos gekozen deze is 8,3 x 8,3 x 8,3 cm. Dat betekend dat we bij het bepalen van die cirkel vanaf de linkerkant een vierkant tekenen van 8,3 x 8,3 cm. Daarna kunnen we alle ril lijnen vouwen.

4 Nu gaan we de cirkels maken. Ik heb de op een na grootste cirkel gebruikt van de Stitched Shapes Framelits dies omdat ik de Layering Circles Framelits niet heb. Het ligt aan de beker die je erin wilt doen welk formaat je nodig hebt. Om het papier door de Big Shot te krijgen moet je het papier er dubbel gevouwen doorheen doen. Wel aan de bovenkant anders heb je de cirkel dubbel. Dit doe je voor allebei de cirkels.

5 Daarna kunnen we de onderkant in elkaar zetten, eerst knippen we de zijkanten in zodat we plakranden hebben. Daarna kunnen we het “langwerpige doosje”  in elkaar zetten.

6  Nu is de onderkant af en maken we het doosje. We snijden een 30,5 x 30,5 cm cardstock naar 25,4 x 25,4 cm. En daarna kunnen we met de Gift Box Punch Board het doosje maken. Dit volgens de instructies van de Gift Box Punch Board.

7 Nu gaan we er gaten in maken voor het “raam” en de onderkant. Hiervoor heb ik de grootste vierkant van Stitched Shapes Framelits dies gebruikt. Maar eigenlijk alleen om over te trekken, ik heb het daarna met de schaar uitgeknipt. Dan moet je niet zoals mij de vierkanten overtrekken aan de buitenkant maar aan de binnenkant. Whoops.

8 Daarna kunnen we het doosje in elkaar vouwen en lijmen. Ik heb die flapjes vast geplakt aan de zijkant anders zie je die door het “raam” heen. Die flapjes vastplakken vraagt wel iets geduld, het duurt even voor het echt goed vast zitten

9 Daarna plakken we het vierkantje doosje op de onderkant. Kijk eerst even op welk rondje die past.

En TaDaa hij is klaar…

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl

Ik ben ook te vinden op Pinterest en Instagram

Geef een reactie