Poster Beetles en Bugs

He hallo!

Toen ik deze stempelset voor het eerst zag wist ik gelijk wat ik ermee wilde maken. Ik ben gek op illustraties van insecten, planten en dieren. Vooral van die vintage posters die ze vroeger in klaslokalen hadden of die van biologen. Nou kan ik die posters niet vaak vinden, ze zijn wel nieuw te koop maar dat vond ik niet leuk. Ik heb er één met vogels die ik vond in een kringloop. Ik ben altijd nog opzoek naar nog meer van die. Met deze stempelset kan ik ook zelf een poster maken met insecten. En dat heb ik dan ook gedaan. In dit blog bericht lees je hoe ik het heb gedaan en met wat.

1 Eerst heb ik een fotolijst gezocht waar een Whisper White A4 Cardstock in past. Deze had ik toevallig nog liggen, deze moest altijd nog een keer opgehangen worden met een foto. Deze was perfect voor dit project.

2 Daarna heb ik op Whisper White A4 Cardstock meerdere insecten gestempeld met de Archival Stampin’ Pad Basic Black. Dit omdat ik ze wou inkleuren en de Archival Stampin’ Pad Basic Black is permanente inkt waardoor je er daarna nog overheen kan met de Classic Stampin’ Pad kleuren. Zoals je op de afbeelding hieronder kan zien heb ik de stempels eerst een beetje neergelegd om een begin te hebben en bekijken hoe dat eruit zag. Daarna heb ik gewoon maar wat gedaan. 

3 Deze heb ik met een blender pen en de inkt pads ingekleurd. In het korte filmpje hieronder de techniek.

4 Daarna moest ik de poster alleen nog in de lijst doen en was het alweer klaar.

Ik ben erg blij met het resultaat en het was erg leuk om te doen. Grappig hoe stil het kan worden als je gaat inkleuren. Sommige mensen zullen me niet geloven en andere weten wat ik bedoel, ik kan erg erg erg erg veel kletsen. Mijn klasgenootjes worden er al gek van. Maar met kleuren ben ik helemaal rustig. Ik heb daarna nog een kleine poster gemaakt met de mieren van de stempelset Beetles & Bugs en een kleine poster met de bij van stempelset Dragonfly Dreams. De stempelset die ik daarbij heb gebruikt voor de tekst is een hostess stempelset uit de jaarcatalogus (blz. 200) Pun Intended. 

Wat heb ik gebruikt.

  • Beetles & Bugs Stempelset + clear blocks A en B
  • Whisper White A4 Cardstock
  • Archival Stampin’ Pad Basic Black
  • Classic Stampin’ Pads: Chocolate Chip, Pear Pizzazz, Cajun Craze, Always Artichoke, Delightful Dyon, Dapper Denim.
  • Blender pen

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op Pinterest, Instagram en Facebook.

Geef een reactie