Vis Explosie

He hallo,

Voor dit blogbericht heb ik wat ze noemen een explosie kaart gemaakt. Ik moet zeggen ik vind het dan een kleine explosie, of toch niet. Nah ik weet niet. Een explosie kaart dus. Een kaart die als je hem open doet, verrassend veel groter is dan je dacht. Een leuke kaart als je iets anders dan een standaard kaart wilt maken. Deze kaart is ook helemaal niet moeilijk, zie hieronder hoe je deze kaart maakt.

Wat heb je vooraf nodig:

 • 20 x 20 cm Whisper White Cardstock
 • 12 x 22 cm Dapper Denim Cardstock, gerild op 11 cm
 • 11 x 10 cm Whisper White Cardstock

De binnenkant rillen/vouwen lijkt ingewikkeld maar ik vond het heel erg meevallen. Hiervoor heb je het Whisper White 20 x 20 cm nodig. De tekeningen hieronder laten zien waar de ril/vouw lijnen moeten komen. De eerste tekening laat zien hoe het op de gemakkelijkste manier kan. De tweede tekening laat zien hoe ik het heb gedaan, zo heb je geen onnodige lijnen.

Als de lijnen zijn gerild met bijvoorbeeld de trimmer zoals ik deed, kun je het gaan vouwen.

Nu kunnen we erop stempelen. Ik heb vissen gedaan van de stempelset Jar of Love. Maar ik heb deze kaart al een keer eerder gemaakt met bloemen. Zie hiervoor mijn Instagram. De stempelset Jar of Love heeft veel teksten, toch heb ik ervoor gekozen om de tekst gefeliciteerd van de Nederlandse stempelset Recht Uit Het Hart te gebruiken. Maar je kan elke stempelset hiervoor gebruiken.

Met stempelen van de vis heb ik de Stampin’ Pierce Mat gebruikt. Dit omdat het stempelen dan beter gaat. De Jar of Love stempels zijn photopolymer stempels, soms mis je dan een kussentje wat de rubberstempels wel hebben. Rubberen stempels hebben foam tussen de stempel en het blok. Photopolymer niet, daarom gebruik ik het matje. Als je de binnenkant vol genoeg vindt en je de tekst hebt gestempeld, kunnen we de voorkant gaan doen.

Voor de voorkant gebruiken we het 11 x 10 cm Whisper White stuk. Ik heb twee potten gestempeld de kleine op een rest stukje Whisper White Cardstock en de grote op het 11 x 10 cm stuk. Daarna heb ik ook een vis op een Whisper White restje gestempeld. Deze en de kleinere pot heb ik met de bigshot en de Everyday Jars Framelits uitgestanst. Als je geen perfectionist bent als ik, kun je het ook uitknippen. Daarna heb ik de vulling van de potten gestempeld. Dit deed ik met de inkt Dapper Denim. Voordat ik het op het papier stempelde heb ik het eerst 1x op mijn placemat gestempeld en daarna op het papier. Op deze manier krijg je een lichtere tint van Dapper Denim.

Ik heb ook weer een Nederlandse tekst erbij gedaan, namelijk de oeps te laat. Heel gek mijn moeder en ik maken beide kaartjes en zijn allebei Demo van Stampin’ Up. Toch krijgen niet al onze kennissen een kaartje of te laat. Dit moeten we echt beter doen. Nou heb ik wel een voorraad kaarten, maar die vind ik dan weer net niet geschikt genoeg.

Daarna heb ik alles opgeplakt. Eerst de kleine pot iets over de grote. En de vis daarboven met een Stampin’ Dimensional zodat die iets omhoog komt. De binnenkant heb ik daarna op de basiskaart geplakt.

De kaart is op dit moment al op de juiste bestemming. Ik hoop dat de moeite wordt gewaardeerd, want de kaart is zeker niet perfect geworden. Maar ik ga zo’n explosie kaart zeker nog wel een keer maken. Het is net iets specialer dan een normaal kaartje. Maar natuurlijk zijn alle kaarten die met de hand gemaakt zijn speciaal. Ik had een super kort filmpje net zoals je op mijn Instagram kunt vinden van mijn eerste explosie kaart. Maar die heb ik gedelete met het idee, deze gaat automatisch naar mijn dropbox. Maar ik heb ingesteld dat filmpjes niet automatisch naar mijn Dropbox gaan. Dus geen filmpje van de explosie helaas. 

Wat heb ik gebruikt:

 • 20 x 20 cm Whisper White Cardstock
 • 12 x 22 cm Dapper Denim Cardstock, gerild op 11 cm
 • 11 x 10 cm Whisper White Cardstock
 • Stampin’ Trimmer
 • Jar of Love stempelset + clearblocks B, C en D
 • Big Shot Die Cutting Machine
 • Everyday Jars Framelits
 • Classic Stampin’ Pad Pumpkin Pie en Dapper Denim
 • Archival Stampin’ Pad Basic Black
 • lijm: Multipurpose Liquid Glue, Fast Fuse Adhesive

Ga jij ook een explosie kaart maken?

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op Pinterest, Instagram en Facebook.

Geef een reactie