Wat is Stampin’ Up!?

Ik ben demonstratice van Stampin’ Up! maar wat is het eigenlijk?

Stampin’ Up! is een merk van hobby producten voor het knutselfrutselen. Deze producten zijn niet in een winkel te koop maar kun je bestellen bij een demonstratie zoals ik. Dit vond ik eerst jammer, wie vind het nou niet leuk om door een winkel te neuzen, toch zitten er veel voordelen aan het bestellen bij een demonstratrice. Je hebt daardoor een grote kans om nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde hobby’s, goed advies, veel inspiratie en je word ingelicht over acties en aanbiedingen.

De naam Stampin’ Up! zegt al veel over één soort product dat ze veel verkopen. Namelijk stempels, erg veel hele leuke stempels. Stempels zijn ideaal voor mensen zoals ik, mijn teken kunsten zijn niet super, mijn handschrift al helemaal niet en dan is het erg makkelijk om een stempel te pakken, op bijvoorbeeld een kaartje te stempelen en klaar. Dan moet ik alleen mijn naam er nog opzetten en kan het verstuurd worden. Bij Stampin’ Up! krijg je niet 1 stempeltje maar een hele set. Deze sets bestaan vaak uit tekst, figuren en een afbeelding. Zo heb je vaak maar 1 stempel set nodig om verschillende projecten mee te doen.

Je hebt niks aan stempels als je geen inkt hebt. Stampin’ Up! heeft heel veel inkt pads met leuke mooie kleuren die ook nog leuke namen hebben. Bijvoorbeeld Tempting Turquose, Old Olive, Elegant Eggplant, Marina Mist, etc. Zie je wat ze doen met de eerste letter. Dit had ik pas na een paar weken door, hihi #dom. Ze hebben 4 collecties met elke 10 kleuren. Daarbij komen ze elk jaar met 5 nieuwe kleuren die 2 jaar in de collectie blijven een daarna weer weg gaan. Van al deze kleuren hebben ze ook markers. Met aan de ene kant een stift punt en de andere kant een pen punt. Als de inkt en de markers leeg zijn kun je ze bijvullen met de bijbehorende refills. Dit jaar zijn er ook 13 watercolor potloden bijgekomen, wie ik erg erg erg leuk vind.

Bij die kleuren hebben ze ook bijpassend papier zoals effen papier (cardstock) en design papier. Ook hebben ze in deze kleuren accessoires zoals lint, washi tape, een touwtje, etc. Dit maakt het gemakkelijk om iets te maken wat perfect op elkaar afgestemd is. Of wat ik leuk vind om te doen is steeds een ander kleuren pallet zelf te verzinnen.

Nu heb je eigenlijk al genoeg redenen om enthousiast te zijn over Stampin’ Up! Zo niet er is veel meer. Wat ik nu vertel vind ik zelf het allerleukste, de sets! Suites genoemd. In de catalogussen vind je meerder suites, dat is een stempelset met bijpassend papier, bijpassende accessoires en bijpassende stansen of ponsen.

Met stansen en ponsen  kun je het gestempelde “uitsnijden”. Een bloem met veel blaadjes uitknippen is erg veel werk en ook helemaal niet altijd leuk. Hiervoor dus die stansen en ponsen. Voor de stansen heb je een Big Shot nodig lees hier de voordelen van een bigshot.

Stampin’ Up! is gewoon een top merk waar ik hele bladzijden van vol kan schrijven, ze verkopen bijvoorbeeld ook nog heel veel handige dingetjes die het knutselfrutsellen makkelijker maken. Het hoeft dus absoluut niet moeilijk te zijn om een kaartje te maken of een ander project. Het heeft zoveel meer waarde en betekenis.

Leuk om te maken, leuk om te krijgen

Bekijk hier de catalogussen online, wil je een bedrukte versie? Mail dan naar info@karlijnsblog.nl

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op PinterestInstagram en facebook