Whoeps/Clearblocks

Whoeps, ik ben een klein maar heel belangrijk detail vergeten bij het benoemen van de benodigdheden van projecten. Om te stempelen met de stempels die ik gebruik van Stampin’ Up! heb je clear blocks nodig. Op deze blokken druk je de stempel en kun je gaan stempelen.

Het blijkt maar weer dat dit bloggen en tutorials schrijven nog niet heel makkelijk is. Het zou zeker voorkomen dat ik iets vergeet te benoemen bij de materialen die ik heb gebruikt. Maar dit is toch wel een belangrijk detail, daarom in dit blog bericht meer over de clear blocks.

Je hebt twee verschillende types stempels, Photopolymeer en classic rubber. Bij de classic rubber stempels heb je twee opties, de Clear-Mount of de Wood-Mount. De Clear-Mount kun je plakken op clear blocks die je erbij moet kopen. Bij de stempelset staat aangegeven welke clear blocks je hiervoor kan gebruiken. Als je klaar bent stempelen haal je ze hier weer vanaf en kun je het makkelijk opbergen. Bij de Wood-Mount krijg je de stempels met houtblokken, voor elke stempel één blok perfect op maat. Hier plak je de stempel op en dan kun je dat zo voor altijd gebruiken.

Photopolymer stempels zijn transparant wat het stempelen makkelijk maakt omdat je kan zien wat je doet. Hierdoor worden er veel mogelijkheden gecreëerd zoals je de afbeeldingen hieronder kunt zien. Mix + Match, buigen en een 2 stap stempel. En voor het opbergen haal je de stempels van de blokken af. 

Mijn favoriete stempels zijn de rubber stempels. De Wood-Mount stempels zijn duurder en de verpakking van de stempels is groter. Daarom heb ik zoveel mogelijk Clear-Mount stempels. Het komt ook voor dat stempels alleen in photopolymer zijn, wat ik ook fijne stempels vind. Voor deze twee soorten stempels heb je blokken nodig voor het stempelen. Hiervoor heeft Stampin’ Up! clear blocks. Deze zijn net als de houten die je bij de Wood-Mount krijgt maar dan van doorschijnend acryl. Deze zijn van hoge kwaliteit en beschikken over een soort gleuf waardoor het makkelijk vastpakken is. Deze passen uitstekend bij de stempels van Stampin’ Up!

In een ideale wereld koop je de bundle, dan koop je alle clear blocks in één keer met 10% korting. Maar het is niet altijd een ideale wereld dus wil je misschien één per keer kopen en de collectie opbouwen. Misschien dan wel handig om te weten welke blokken ik het meest gebruik, dit zijn D en H. Op deze blokken past heel veel, wel is het aangeraden om het op een zo passend mogelijke blok te plakken. Maar je moet het doen met wat je hebt zeg ik altijd. Clearblock en de Bundle zijn te zien op pagina 183 in de jaarcatalogus.

Wel moet ik je waarschuwen, als je een te groot blok hebt voor een kleine stempel wiebel je heel veel waardoor de lijnen van de stempel niet strak worden.

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op Pinterest, Instagram en Facebook

Geef een reactie