Elk type inkt is ontworpen voor een specifiek doel en je projecten zullen er op hun best uitzien als je de juiste inkt gebruikt. Hieronder beschrijf ik 3 verschillende soorten inkt die je bij mij kan bestellen.

Classic Stampin’ ink®

Maak een kleurrijk indruk met deze kenmerkende ink pads. De Classic Stampin’ Pads zijn verkrijgbaar in de exclusieve Stampin’ Up! kleuren. Zoals je misschien al weet heeft Stampin’ Up! vier kleuren collecties die alle 4 bestaan uit 10 kleuren. Daarbij zijn er nog 10 trendkleuren die twee jaar lang verkrijgbaar zijn, daarna komen er nieuwe trendkleuren. Meer over Stampin’ Up! lees je hier: Wat is Stampin’ Up!

De inkt is speciaal samengesteld om je de beste afbeelding te geven. Ze zijn gemakkelijk te openen, stapelbaar, op waterbasis en acid free. Omdat dichtgeklapt de inkt op de kop hangt in de case blijft het vers en droogt die niet uit. Mocht de inkt opraken kun je het gemakkelijk bijvullen met de bijpassende refills.

Waarvoor gebruik je het?

Met de Classic Stampin’ ink kun je geweldig stempelen in veel verschillende kleuren. Hierdoor worden je projecten mooi en kleurrijk. Ook kun je de inkt met de aqua painter of blender pen oppakken en ermee kleuren.

Memento ink

Met deze inkt zou ik echt niet zonder kunnen. Memento is op water basis, acid free, droogt snel en makkelijk schoon te maken van je stempels. De kleur is tuxedo black. De inkt kun je gemakkelijk bijvullen met de memento refill.

Waarvoor gebruik je het?

Ik gebruik het als mijn standaard zwarte inkt voor bijvoorbeeld teksten. Ook is het de perfecte inkt om te stempelen en daarna inkleuren met de Stampin’ Blends omdat Memento niet vervaagt. Hij is niet geschikt om de stempelafdruk te gaan inkleuren met producten op waterbasis. De lijnen zullen dan vervagen.

Stazon ink

Dit is permanente inkt die snel droogt. Hij is waterproof wat ideaal is voor watercolouring. Het kan gebruikt worden met alle Stampin’ Up! stempels maar op de photopolymer stempels blijf je het zien. Voor Stazon is speciaal schoonmaak spul. Ga je de photopolymer stempels hiermee schoonmaken zorg dan dat je het daarna nog met water schoonmaakt. De resten van het schoonmaak spul kunnen de photopolymer stempels beschadigen. Ook de Stazon inkt kun je gemakkelijk bijvullen met een refill. De kleur van Stazon is Jet Black.

Waarvoor gebruik je het?

Stazon kun je gebruiken om afdrukken te maken op gladde ondergronden zoals: (Glossy) papier, glas, plastic, metaal, stof, leer en vast nog wel meer. Het is geschikte inkt om de stempelafdrukken in te kleuren met watercolor potloden, de aqua painter of blender pen. De inkt is niet geschikt om de stempelafdruk met de Stampin’ Blends in te kleuren. De lijnen zullen dan vervagen.

Economisch

Omdat je alle verschillende inkt pads van Stampin’ Up! kan vullen wanneer ze leeg zijn, is het een economische keuze. Je schaft ze 1 keer aan en wanneer je alle inkt eruit gestempeld hebt kun je het gemakkelijk bijvullen.

Conclusie

Ik hoop dat ik je heb geholpen om de juiste inkt keuze te maken voor je projecten. Gegarandeerd stempel succes met de juiste inkt. Wil je gaan kleuren met stiften op alcoholbasis, gebruik dan de memento die op water basis is. Wil je gaan watercolouring of andere technieken met water kies dan voor een inkt op alcoholbasis zoals Stazon. Wil je de stempelafdrukken niet in het zwart maar in kleur dan zijn de Classic Stampin’ ink pads de beste keuze.

Bovengenoemde inkt bij mij bestellen? Leer hier hoe: Bestellen

 

X Karlijn

Vragen kun je mailen naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op: FacebookInstagramPinterest en Youtube