Door middel van dit blogbericht wil ik je laten weten dat ik meer doe dan alleen maar kaarten maken. Ik ben namelijk al een hele tijd bezig met de hobby’s scrapbooking en pocket pages en wil dit graag delen. In dit bericht ga ik het hebben over scrapbooking en eind van de week komt er een bericht over pocket pages. Hieronder twee scrapbook pagina’s die die ik heb gemaakt.

Wat is scrapbooking?

Scrapbook vertaald is plakboek. Scrapbooking is een engelse term voor een creatieve hobby waarbij afbeeldingen samen met decoratie op een creatieve manier worden ingeplakt in een album of boek. Deze hobby is ontstaan in Amerika in de staat Utah en bestaat al sinds 1826. Dit is begonnen met het boek ‘manuscript gleanings and literary scrapbook’ geschreven door John Poole. Het eerste scrapbook dat gepresenteerd werd was met souvenirs zoals gedroogde bloemen, gesneden papier, schaduwen, munten, puzzels, gedichten etc.

Ook eens proberen?

Wil jij ook eens proberen om je geweldige foto’s van je vakantie, verjaardagen of andere mooie momenten op een creatieve manier verwerken in een album zoals ik. Dan heb je geluk! want in mijn blogberichten zullen niet alleen meer kaarten te zien zijn maar ook scrapbook pagina. Ook ga ik scrapbook (en pocketpages) workshops geven. Hiervoor zoek ik nog leuke mensen. Meer over workshops vind je hier: workshop. En vragen kun je natuurlijk mailen.

Wat heb je nodig?

Wil je het scrappen eerst thuis eens proberen? dan zijn er een paar dingen die je nodig hebt. Allereerst natuurlijk foto’s, daarnaast papier (30,5 x 30,5 cm). Om de pagina te gaan aankleden kun je embellishments, lint, stickers etc. gebruiken. Ik maak ook altijd gebruik van stempels. Dan als je pagina klaar hebt wil je het natuurlijk veilig opbergen. Hiervoor heb je een hoes nodig waar je de pagina in doet en een album waar je de hoes met je creatie in bewaard. Je zou ook kunnen scrappen in een boek waardoor je de hoes en album niet nodig hebt.

Zoals je merkt is het heel verschillend wat je nodig hebt aan materiaal omdat je het op allerlei verschillende manier kunt gaan doen. Hou voor meer inspiratie mijn blog, instagram, facebook en pinterest in de gaten.

Vragen kun je mailen naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op: FacebookInstagramPinterest en Youtube