Dinsdag heb je kunnen lezen over dat ik naast het kaarten maken ook doe aan scrappen. Dit scrapbooking doe ik om mijn foto’s op een mooie speciale manier te bewaren in albums. Als ik van alle mooie belangrijke foto’s een scrapbook pagina moet maken zou ik over 200 jaar nog niet klaar zijn. Daarom vul ik mijn foto album aan met pocket pages. Of eigenlijk andersom, veel pocket pages en af en toe een scrapbook pagina.

Pocket pages is makkelijker dan scrapbooking en nog steeds super leuk. Zoals de naam al zegt is pocket pages met pockets (vertaald: vakjes). Het is de bedoeling dat je de vakjes vult. Dit kan met foto’s, stukjes tekst, souvenirs, decoratie, etc.

De pagina is nog niet helemaal kleur. Er moet nog tekst bij. Ook de datum ontbreekt want die is al aanwezig op een andere pagina over deze dag. 

Regels van Pocket Pages.

Er zijn maar weinig regels met pocket pages en of je je daaraan houd is aan jou. Zo is het belangrijk dat als je bijvoorbeeld over een dagje dierentuin een paar pocket pages maakt, dat je de datum van die dag dat je naar de dierentuin bent geweest vermeld. Ook wordt bij pocket pages vaak kleine korte tekstjes toegevoegd over de foto of de dag. Deze dingen maken het super leuk om over een paar jaar terug te kijken in je album.

Ook eens proberen?

Wil je pocket pages en/of scrapbooking ook eens proberen omdat je het een te gek idee vindt om je foto’s te bewaren? Dan ben je van harte welkom bij één van mijn geplande scrapbook/pocketpages workshops. Hier meer informatie hierover en de data: workshops. Vragen over pocket pages of scrapbooking? mail dan gerust.

De producten memories & more

Stampin’ Up! heeft voor het pocket pages hele geschikte kaartjes die perfect in de hoezen met vakjes passen. Ook verkoopt Stampin’ Up! de hoezen en meer om perfecte pocket page pagina’s te maken. Wil je deze producten en meer bekijken met behulp van de catalogus? Laat het mij dan weten en dan stuur ik de catalogus naar je toe. Vanaf 4 juni is de catalogus online te bekijken op mijn catalogus pagina.

Vragen kun je mailen naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op: FacebookInstagramPinterest en Youtube