Je hebt mooie knutsel spullen maar als je begint met een kaartje maken weet je niet goed met wat en hoe je moet beginnen. Komt dit je bekend voor? Nou mij wel in ieder geval.

De oplossing
Ik zag op pinterest een kaartje voorbij komen die ik mooi vond en die ik ook wel wou gaan maken. Toen ik bezig was ontdekte ik dat ik het ook wel met een andere stempel set kon doen, en daarna nog een andere stempelset. De kaartjes waren zo eenvoudig dat ik in één ochtend 6 kaarten had gemaakt. Conclusie: ik had kaartjes gemaakt met een eenvoudige compositie, kan met veel stempelsets, en het eindresultaat is altijd mooi. De enige elementen op de kaarten zijn: een label, een rondje, een strook met tekst, een touwtje en een gestempeld object, beest of wat dan ook.

 

Compositie?
Ik noem het compositie maar vertel niks over waar en hoe je het op de kaart moet plaatsen. Dat is het leuke van deze kaarten, het maakt niet veel uit. Waar je het ook plaatst en hoe, het word altijd leuk. Bij de kaarten hieronder is het namelijk net iets anders gedaan dan de eerste. De label kan wit, gekleurd of van design papier. De tekst balk kan wit, zwart of een kleur. Het rondje kan ook van wit, gekleurd papier of design papier. Het touwtje kan in elke kleur. De achtergrond kan nog helemaal anders. Samengevat alles kan anders en als je op deze manier een kaart gaat maken of meerdere doe het dan ook steeds een beetje anders, omdat het kan.

Meer kaarten
Ik heb zoals eerder gezegd meerdere kaarten gemaakt. Een paar met luchtballonnen, katten en vogels. Ik vind alle kaarten erg leuk geworden. Het leukste was hoe makkelijk het maken ervan was. Dat geeft een beter gevoel dan als je een heel ingewikkeld kaartje maakt en het eindresultaat niet mooi is geworden. Doe mij maar simpele mooie kaarten.

 
    

Voor vragen mail naar info@karlijnsblog.nl
Ik ben ook te vinden op InstagramFacebook en youtube.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial